Monday 11 October 2010

kallonmittaajia jne.

Mietin toistuvasti, miksi oikeastaan olen kiinnostunut maahanmuuttoasioista niin paljon. Pelkään sitä päivää - joka väistämättä tulee - kun joku toinen keksii kysyä sitä minulta. Yritän kirjoittaa aiheesta jotain tuonnemmin, mutta huomasin vasta, että olen tainnut olla tällä tiellä kauemmin kuin aavistelinkaan.

Löysin viikonloppuna kirjahyllyjä järjestellessäni pari vähän yllättävääkin aiheeseen liittyvää kirjaa. Toinen oli Pekka Isakssonin ja Jouko Jokisalon Kallonmittaajia ja skinejä, toinen Tapio Tammisen Pahan viehätys - Natsismin ja terrorismin lähteillä. Jälkimmäinen on julkaistu 2004, ensin mainittu vuotta myöhemmin. Siellä ne odottivat minua, omassa kirjahyllyssäni. Nyt ne nököttävät ikkunalaudalla gradukirjapinossa, joka on aiheidensa puolesta vähän ahdistavankin näköinen.

Tänään kokoelmani lisääntyi taas yhdellä kirjalla. WSOY julkaisi vastikään Jera ja Jyri Hännisen kirjan Tuhansien aatteiden maa - Ääriajattelua nyky-Suomessa, josta sain arvostelukappaleen kun mediatalo halusi tukea köyhää graduntekijää. Kiitollisena luin jo ensimmäiset 50 sivua ja aika diippiä tavaraa siihenkin mahtui. Menetän todennäköisesti yöuneni lopullisesti, kun olen kahlannut koko tuon pinon läpi...

No comments:

Post a Comment